Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Τα πλούσια και υγιή μαλλιά όχι μόνο μας ομορφαίνουν, αλλά μας γεμίζουν όρεξη και αυτοπεποίθηση. Δυστυχώς, στην καθημερινότητά μας πολλοί παράγοντες όπως το άγχος ή το συχνό στέγνωμα συντελούν στην αποδυνάμωση των μαλλιών, την ψαλίδα και την τριχόπτωση. Η κύρια όμως αιτία γι' αυτά τα συμπτώματα είναι η κακή διατροφή και η έλλειψη βιταμινών. Γι' αυτό άλλωστε εμφανίζονται συχνά ως αποτελέσματα εξαντλητικής δίαιτας. Ποιές είναι λοιπόν οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά μας για να είναι πλούσια και λαμπερά και πού θα τα βρούμε;
Η πρωτεΐνη και ο ψευδάργυρος είναι στοιχεία απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών, και μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε τρώγοντας κρέας και θαλασσινά. Η βιταμίνη Β και ιδιαίτερα η βιοτίνη βοηθά στη δημιουργία κυττάρων, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγή νέων τριχών και στην ενδυνάμωση των μαλλιών γενικότερα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα καρότα, είναι μεταξύ των άλλων βασικές πηγές βιταμίνης Α, που βελτιώνει την υγεία του δέρματος και του τριχωτού της κεφαλής. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που βρίσκονται σε μεγάλη περιεκτικότητα σε ψάρια όπως ο σολωμός είναι επίσης σημαντική τροφή για το δέρμα του κεφαλιού. Η βιταμίνη C συμβάλλει στη σύνθεση του κολλαγόνου, που είναι απαραίτητο για την ανάπλαση της τρίχας. Τέλος, η βιταμίνη Ε και το φυλλικό οξύ, συμπληρώνουν το σύνολο των θρεπτικών στοιχείων τα οποία, ενταγμένα σε μια ισορροπημένη διατροφή, μπορούν να χαρίσουν στα μαλλιά ομορφιά και υγεία.
Εάν όμως οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να τρεφόμαστε σωστά, ώστε να εξασφαλίζουμε όλα αυτά τα στοιχεία με τα γεύματά μας, θα βοηθήσει ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής. Πολύ διαδεδομένα και αποτελεσματικά είναι τα σκευάσματα με μαγιά μπύρας. Μπορείτε να βρείτε από κάψουλες και μασώμενα δισκία μέχρι σαμπουάν, αλλά και "ζωντανή" μαγιά σε ρόφημα. Η μαγιά αυτή περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ενδυνάμωση των μαλλιών. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε: μόνο με σωστή διατροφή θα δώσουμε στα μαλλιά μας τη ζωντάνια που τους αξίζει.

Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου