Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Ένα από τα πιο διάσημα και καλαίσθητα στολίδια των γιορτών είναι το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι. Σε κάθε χώρο, αλλά κυρίως στην εξώπορτα και την αυλή του σπιτιού, ένα όμορφο Χριστουγεννιάτικο στεφάνι δίνει μια ιδιαίτερη γιορτινή νότα. Εκτός αυτού όμως, το στεφάνι είναι αυτό που δείχνει στον επισκέπτη πριν ακόμη την είσοδό του στο σπίτι, ότι στο χώρο αυτό γιορτάζονται τα Χριστούγεννα και μεταφέρεται η χαρά των νοικοκυραίων για τη μεγάλη αυτή γιορτή. Το κυκλικό σχήμα του στεφανιού συμβολίζει τη γονιμότητα και την αιωνιότητα, και αποτελεί γούρι για τη νέα χρονιά.
Στο εμπόριο κυκλοφορεί πολύ μεγάλη ποικιλία από Χριστουγεννιάτικα στεφάνια, τόσο για την εξώπορτα όσο και για το εσωτερικό του σπιτιού, όπου συχνά συνοδεύονται από όμορφα κεριά, σύμβολα του ήλιου στο χειμερινό ηλιοστάσιο και του φωτός της νέας ζωής. Παρόλα αυτά, για τους λάτρεις της δημιουργίας, υπάρχουν πολλοί εύκολοι και οικονομικοί τρόποι να φτιάξετε το δικό σας Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, που σίγουρα θα είναι πιο πρωτότυπο αλλά και πολύ διασκεδαστικό στην κατασκευή του.
Για τη βάση του στεφανιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο από φελιζόλ, ή να σχηματίσετε έναν κύκλο από χοντρό σύρμα ή από μία συρμάτινη κρεμάστρα. Η κρεμάστρα βολεύει αρκετά καθώς ο γάντζος στο πάνω μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το κρέμασμα του στεφανιού. Στη συνέχεια, δεν έχετε παρά να διαλέξετε τα υλικά που προτιμάτε για το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου στεφανιού σας. Κάποια από τα πιο συνηθισμένα είναι τα κουκουνάρια, τα κλαδιά πεύκου, τα βελανίδια, τα καρύδια, οι διαφόρων χρωμάτων κορδέλες και οι Χριστουγεννιάτικες μπαλίτσες. Για να δώσετε όγκο και σχήμα στο στεφάνι σας, μπορείτε να τυλίξετε το σύρμα με μπόλικο χαρτόνι και να το στερεώσετε με σπάγκο ή κολλητική ταινία, πριν κολλήσετε πάνω στη βάση τα στολίδια σας.
Σε κάθε περίπτωση, είτε αγοραστό, είτε χειροποίητο, το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι είναι ένα πολύ όμορφο στολίδι για την εξώπορτα και το σπίτι σας, κι ένα πολύ ιδιαίτερο σύμβολο του πνεύματος των Χριστουγέννων.

Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου