Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση αρέσει σε όλους, αλλά είναι και κάτι που μας προβληματίζει, καθώς θέλουμε να φιλοξενήσουμε τους καλεσμένους των γιορτών σ' ένα χώρο όσο γίνεται πιο γιορτινό και καλαίσθητο. Στα μαγαζιά υπάρχει τεράστια γκάμα από διακοσμητικά αντικείμενα τόσο για το εξωτερικό του σπιτιού, όσο και για το εσωτερικό. Στο εξωτερικό του σπιτιού, βασικά στοιχεία της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι τα φωτάκια και το στεφάνι, αλλά και ο Άγιος Βασίλης, οι τάρανδοι ή ένας χιονάνθρωπος. Για το εσωτερικό του σπιτιού, υπάρχουν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και πολλά στολίδια που τοποθετούνται στο τζάκι ή σε κάποιες γωνίες του σπιτιού, στο κέντρο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού και σε κάθε άλλο ελεύθερο χώρο.
Εκτός όμως από τα στολίδια που υπάρχουν στο εμπόριο, υπάρχουν και πολλά που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας, κάνοντας οικονομία και διασκεδάζοντας παράλληλα κατασκευάζοντάς τα. Η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση δεν χρειάζεται να είναι πλούσια κι εντυπωσιακή, αρκεί να μας εκφράζει και να δείχνει στα αγαπημένα μας πρόσωπα τη χαρά μας. 
Εάν έχουμε τζάκι, μπορούμε να το στολίσουμε με μια γιρλάντα από κλαδιά και κουκουνάρια που θα βάψουμε με χρυσό ή ασημένιο σπρέι. Επίσης, μια όμορφη και πρωτότυπη γιρλάντα μπορεί να κατασκευαστεί με μια κορδέλα και διάφορες χριστουγεννιάτικες κάρτες, τις οποίες θα τρυπήσουμε για να περάσει η κορδέλα. Πάνω στο τζάκι, οι παραδοσιακές κάλτσες αλλά και μερικά κεριά δεμένα με κορδέλες κόκκινες και χρυσές σε φιόγκο αρκούν για να δώσουν στη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή μας μια ακόμη χαρούμενη νότα.
Σε κάποιο βάζο που μας αρέσει, ή σ' ένα γυάλινο μπουκάλι που θα διακοσμήσουμε με σπρέι και κορδέλες, μπορούμε να βάλουμε κλαδιά με μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες. Ένα όμορφο στεφάνι στην εξώπορτα του σπιτιού ή πάνω στο τραπέζι είναι ένας ξεχωριστός τρόπος να εκφράσουμε τη χαρά μας και τις ευχές μας στα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Το αποκορύφωμα όμως της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι βέβαια το δέντρο. Διάφορες μπάλες, γιρλάντες και φωτάκια, ψεύτικο χιόνι και φυσικά ένα άστρο στην κορυφή είναι κάποια από τα στολίδια που θα μετατρέψουν το δέντρο μας σ' ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο και το σπίτι μας σε μια ζεστή, χριστουγεννιάτικη φωλιά.

Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου