Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά, που φτιάχνεται αρκετά εύκολα και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Για ένα ταψάκι θα χρειαστούμε τα εξής υλικά:

  1. 1 πακέτο φύλλο κρούστα
  2. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  3. 4 αυγά
  4. 1 ποτήρι λάδι, κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο
  5. 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  6. 2 βανίλιες
  7. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  8. ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

  1. 2 ποτήρια νερό
  2. 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  3. 1 ξυλάκι κανέλας
  4. Τη φλούδα από 1 πορτοκάλι

- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα αυγά, προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι τις βανίλιες το μπέικιν και το ξύσμα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε 4 μέρη το καθένα, τσαλακώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

Ωστόσο, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά μέχρι να δέσουν, και το αφήνουμε να κρυώσει βγάζοντας τη φλούδα του πορτοκαλιού, για να μην πικρίσει. Όταν κρυώσει αρκετά το σιρόπι, χαράζουμε το γλυκό και το περιχύνουμε. Η πορτοκαλόπιτά μας είναι έτοιμη!

Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου