Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ

ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΙΕΣ

Νομίσματα που εξαφανίζονται, μαντήλια που πετάνε, υγρά που γίνονται κυριολεκτικά καπνός! Τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα είναι μια τέχνη ξεχωριστή, που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους και μας μεταφέρει στον κόσμο της μαγείας. Με τη βοήθεια ειδικών εργαλείων και δημιουργώντας στο κοινό συνεχείς ψευδαισθήσεις, οι ταχυδακτυλουργοί αφήνουν άναυδους τους θεατές. Κι ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για κόλπα που παίζουν με το μυαλό και τη λογική μας, παρασυρόμαστε παρόλα αυτά στο μυστηριώδες παιχνίδι των μαγικών τρικ και μένουμε έκπληκτοι.
Οι επαγγελματίες ταχυδακτυλουργοί έχουν προχωρήσει σημαντικά την τέχνη τους, και κάνουν φαντασμαγορικά σόου με κόλπα πολύ εντυπωσιακά, όπως την εξαφάνιση ανθρώπων, τη στιγμιαία αλλαγή ρούχων αλλά και το πασίγνωστο κόλπο με τη γυναίκα που αιωρείται. Εκτός όμως από τους επαγγελματίες, με τις ταχυδακτυλουργίες μπορεί ν' ασχοληθεί ο καθένας. Κυκλοφορούν μάλιστα πολλά βιβλία με οδηγίες για επίδοξους μάγους, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Όλοι, φαίνεται, θα ήθελαν να προσεγγίσουν τον κόσμο των ψευδαισθήσεων και της μαγείας και να εντυπωσιάσουν τους φίλους τους με ανεξήγητα κόλπα.
Η ταχυδακτυλουργία είναι πράγματι ένα πολύ ιδιαίτερο κι ευχάριστο χόμπι. Δεν αρκεί όμως η ανάγνωση κάποιου βιβλίου και η αγορά των ειδικών, "μαγικών" αντικειμένων. Ένας καλός ταχυδακτυλουργός μπορεί άλλωστε ν' αφήσει άναυδους τους γύρω του με αντικείμενα που βρίσκει εκείνη τη στιγμή. Η προετοιμασία για την εκτέλεση ενός κόλπου πρέπει να γίνει σοβαρά και με επιμονή, καθώς η ταχυδακτυλουργία στηρίζεται στις άψογες και γρήγορες κινήσεις, που θα ξεγελάσουν τα βλέμματα.
Μερικά από τα πιο απλά αλλά και εντυπωσιακά κόλπα γίνονται με μία απλή τράπουλα. Ο... μαθητευόμενος ταχυδακτυλουργός μπορεί εύκολα να μάθει ένα τέτοιο κόλπο, κι αν το εκτελέσει σωστά θα έχει σίγουρη επιτυχία. Πιο εξειδικευμένα είναι τα κόλπα με το νόμισμα. Μπορείτε να το κάνετε να επιπλέει, να στριφογυρνά ή και να εξαφανιστεί για πάντα. Άλλα διάσημα κόλπα περιλαμβάνουν σκοινιά, μαντήλια, ένα πιρούνι που λυγίζει ή ένα ποτήρι νερό που... στεγνώνει ανεξήγητα. Σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος των ταχυδακτυλουργιών περιμένει τους επίμονους που θα τον ανακαλύψουν, και θ' αφήσουν γνωστούς και φίλους με το στόμα ανοιχτό.

Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου