Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2013

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για μαρμελάδα σύκο είναι τα εξής:
  • 1 κιλό σύκα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • Το χυμό από μισό λεμόνι

  • Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα λιώνουμε
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον πολτό των σύκων με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, και αφαιρούμε τον αφρό.
  • Προς το τέλος βάζουμε το χυμό λεμονιού
  • Αφού κρυώσει η μαρμελάδα τη βάζουμε στα βάζα
Για να συντηρηθεί η μαρμελάδα περισσότερο, βράζουμε τα βάζα που θα τη βάλουμε και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα γεμίσουμε, ενώ τα καπάκια τα τοποθετούμε ζεστά, κλείνοντας έτσι ερμητικά τα αποστειρωμένα δοχεία μας.
Τα σύκα, όταν είναι νόστιμα και γινωμένα είναι αρκετά γλυκά, οπότε μπορούμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας να αυξομειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης, ή και να την παραλείψουμε. Επίσης, αν θέλουμε η μαρμελάδα να έχει κομματάκια σύκου, μπορούμε να κόψουμε τα σύκα στα 4 αντί να τα πολτοποιήσουμε.

Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου