Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ



ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Η αυθεντική γαριδομακαρονάδα έχει λίγα και απλά υλικά,
αυτά τα λιγοστά που έπαιρναν μαζί τους οι ψαράδες στο καΐκι, για να τα μαγειρέψουν σε θαλασσινό νερό μαζί με κάτι απ’ την ψαριά τους.
Για τη γαριδομακαρονάδα θα χρειαστούμε:
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ½ κιλό γαρίδες
  • 2 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • Λάδι, ξύδι
  • Μαϊντανό
  • σκόρδο
  • Αλατοπίπερο

  • Βράζουμε τις γαρίδες για 20 λεπτά και τις ξαφρίζουμε. Έπειτα σουρώνουμε το νερό τους.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, λίγο απ’ το νερό που έβρασαν οι γαρίδες, λίγο λάδι αλατοπίπερο, το ξύδι και το μαϊντανό. Τ’ αφήνουμε να σιγοβράζουν και το τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτουμε τις γαρίδες.
  • Στο νερό απ’ τις γαρίδες βράζουμε τα μακαρόνια, κι όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας τη σάλτσα.

    Συντάκτης: Α. Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου