Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ

Η απόλυτη σούπα του χειμωνιάτικου τραπεζιού, και μία πολύ καλή ιδέα για ένα γεύμα με καλεσμένους.


Θα χρειαστούμε:

1 κιλό κολοκύθα γλυκιά
1 κρεμμύδι
1 κλωνάρι σέλινο
1 καρότο
1 σκελίδα σκόρδο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Λίγο φρέσκο φασκόμηλο
Λίγο μπούκοβο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι.

- Κόβουμε όλα τα υλικά σε κυβάκια
- Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα, και το αρωματίζουμε με τα φύλλα του φασκόμηλου για μισό λεπτό. Τα αφαιρούμε γρήγορα για να μην πικρίσει.
- Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο, και προσθέτουμε αλατοπίπερο και μπούκοβο.
- Προσθέτουμε την κολοκύθα και αφού σοταριστεί ελάχιστα ρίχνουμε το ζωμό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
- Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά αλέθουμε τη σούπα για να γίνει βελουτέ.

Εάν θέλουμε ακόμη πιο κρεμώδη υφή και γεμάτη γεύση, μπορούμε να ξαναβάλουμε τη σούπα στη φωτιά αφού την αλέσουμε και όταν πάρει μία βράση να προσθέσουμε λίγη κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να πάρει άλλη μία βράση και σερβίρουμε.

Συντάκτης: Α.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου